O jazycích pro starší děti

Knihy pro děti (o jazycích, psaní, cestování a tak)

O knihách pro děti už se v jazykovém koutku jednou psalo. Ale protože moje děti rostou, tak hledáme další a další knihy, které by je bavily. Následující článek je tedy určen rodičům dětí prvního stupně (přibližně 7 až 10 let), které baví jazyky, slova, objevování různých kultur, cestování a tak.

Seznamování s kulturou

Kids around the world create

Chcete s dětmi vyrábět benátské karnevalové masky nebo egyptské náhrdelníky? Kniha Jak děti na celém světě tvoří nabízí 25 tvořivých nápadů, jejichž prostřednictvím se Vy i Vaše děti seznámíte s různými kulturami, jejich typickými výrobky, ornamenty apod. Ve stejné edici také vyšlo Jak děti po celém světě slaví a Jak děti po celém světě vaří:

If you lived here

Někde mají domy ve skále, jinde je staví z rákosu…

Kreativní psaní

Magnetic Poetry

Magnetic Poetry obsahuje několik set slov na magnetických kartičkách, které můžete různé přeskupovat, řadit a tak. Říká se, že autor této hry (Dave Kapell) měl za úkol napsat slova k písni a strašně mu to nešlo. Měl prostě takový ten tvůrčí blok, kdy člověka nic nenapadá. Tak si napsal pár kartiček s různými zajímavý slovy a hrál si. Dneska už je Magnetic Poetry k mání kromě angličtiny také ve španělštině, francouzštině, němčině a vzniká v dalších jazycích.

Mad Libs

Mad Libs obsahují spoustu nápadů k rozvíjení příběhy. Rozvíjí buďto vyprávění a fabulaci nebo kreativní psaní, záleží, jak je využijete. Edice obsahuje desítky a desítky témat – Udělejte si legraci z želv Ninja nebo z děl klasické literatury.

Young Writer´s Guide to Getting Published

Chcete vydat knihu? Není to nemožné! Ani pro malé pisatele.

Český jazyk

Jazykové jednohubky

Se staršími dětmi si můžete číst Jazykové jednohubky Jana Táborského.

Jazykové hry a hříčky

Zkoušejte s češtinou různé blbinky…

 


vložil/a | rubrika: ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.