Na co se při jazykových hodinách zapomíná

Třeba na pračku. Myslíte si, že jste svého studenta jazykově vybavili téměř k dokonalosti. Naučili jste ho objednávat, nakupovat, názvy potravin, ptát se na cestu. Prostě máte pocit, že dostal vše potřebné, aby mohl odjet. Jenže ouha! Jedna z prvních věcí, se kterými se člověk v zahraničí může potkat (zvlášť pokud míní v Řecku strávit delší dobu), je pračka! Tuhle fotku mi poslala moje studentka Zdenda ze slunného Korfu. Snad jsem odpověděla včas – tedy dřív, než si obarvili prádlo.

řečtina-pračka

po směru hodinových ručiček: bavlněné na 90, bavlněné s předpírkou na 60, bavlněné 40, bavlněné za studena, rychlé prané na 30, ruční praní na 20, máchání, ždímání, jemné prádlo na 30, vlna na 40, syntetika za studena, syntetika na 40, syntetika na 60, bavlna, eko, na 40, bavlna, eko, na 60

vložil/a | rubrika: ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.