Kde hledat v Praze kousek Řecka, Itálie či Francie?

Také máte svá oblíbená místa, kam si chodíte pro motivaci a „nasávat atmosféru“ jazyka, který studujete? Pokud ano, budu ráda, když mi napíšete a pomůžete mi tento článek rozšířit.

Jste milovníci Itálie a italštiny? Pak jistě nebudete zklamaní, pokud navštívíte cukrárnu/kavárnu/gelaterii Dolce Abbraccio. Ručně vyráběná zmrzlina a každé ráno čerstvé croissanty. Italové dobře vědí, proč se scházejí právě tady.

dolce abbraccio

Ukažte mi Španěla nebo Latinoameričana, který žije v Praze a nezná LA CASA BLŮ. Takový není!!! A tak i vy přijďte ochutnat kousek latino světa v Kozí ulici.

Kdo strávil nějaký čas v Anglii, ví velmi dobře, co jsou to fish and chips.  Tohle jídlo můžete také ochutnat v pražské Myslíkově ulici, kde najdete velmi autentické fish and chips bistro

fish and chips

Studenti francouzštiny si přijdou na své jen pár kroků od Václavského náměstí v kavárně Styl a Interiér. V nabídce jsou fantastické koláče, ale také polévky s domácím chlebem. Největším zážitkem je však atmosféra zahrady, která vás přenese do slunné Provence 🙂

provence2

Expatskou multi kulti atmosféru můžete také nasát v kavárně Globe v Pštrossově ulici. Pořádá se tu řada akcí (jazykové kavárny, čtení pro děti) a v přední části najdete také stylové knihkupectví a antikvariát. 

café polyglot

A tenhle kousek Řecka jsem nedávno objevila na Novodvorské:

 

 

 

vložil/a | rubrika: , , , , ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.