Kdo se do angličtiny nezamiloval doteď…

Nebylo mi v pondělí zrovna dvakrát do zpěvu. Znáte to, někdy je líp, někdy je hůř. A tak jsem si chtěla cestou z práce něčím udělat radost. A volba padla na knihkupectví Book Therapy v Římské ulici, o kterém už jsem nějakou dobu věděla, ale přece jen je trochu mimo moje trasy. 

Jedno je jisté. Kdo se do angličtiny nezamiloval doteď, tak ten to má spočítaný. Tolik úžasných anglických knih na jednom místě, které voní, které jsou příjemné na omak a které úplně volají Vem si mě!

  

Co tu najdete? Najdete tu knihy, které pečlivě vybírají majitelé obchodu, je to takový pelmel všeho možného od kuchařek, přes klasiku, knihy o designu a módě až třeba po flashcards k čínštině.

 

Klasiku sice moc nečtu, tedy vůbec ji nečtu, ale když jsem viděla ty obálky… Není to trochu úlet číst knížku kvůli obálce?

  

A proč vám tu o tom všem tak básním? Protože když se člověk učí cizí jazyk, vyplatí se hledat si knihy, které mají šmrnc, které jsou pro vás vizuálně atraktivní, které vás těší vyndat si v tramvaji nebo sáhnout po nich večer před spaním. Knihy, na které jste pyšní a které vás inspirují. Pak si zamilujete i jazyk, kterým jsou napsány.

 

A pokud by vás zajímalo, co jsem v Book Therapy objevila pro řečtináře, tak směle sem. Malá ukázka, která mluví za vše:

vložil/a | rubrika: , ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.