4 španělské hry pro děti

1. MAR Y TIERRA

doslova: moře a země

Určí se, kde je MAR a kde je TIERRA (předěl může být třeba koberec nebo natažený provázek na zemi). Dítě nebo dospělý pak říká M nebo T a děti musí skočit do správného prostoru. Musí se hrát rychle. Vyhrává, kdo má postřeh a nesplete se, když je třeba dvakrát po sobě MAR  nebo  TIERRA.

hra na videu

2.PIEDRA, PAPEL, TIJERA

doslova: kámen, papír, nůžky

Asi netřeba vysvětlovat…

3. FRÍO CALIENTE

doslova: studený teplý

U nás: hoří, hoří, přihořívá. Jeden hráč jde za dveře, ostatní mu schovají nějaký předmět. Hráč se vrátí a musí ho najít, ostatní mu pak radí, jak je daleko. Můžete hrát pouze s výrazy frío a caliente, ale můžete také přidat výrazy: TIBIO vlažný, TE QUEMAS spálíš se (ve smyslu „už jsi hodně blízko“) a TE ESTÁS CONGELANDO mrzneš (ve smyslu „seš úplně vedle“)

4. UN DOS TRES MOMIA ES

(nebo taky UN DOS TRES CALABAZA ES)

doslova: jedna, dva, tři,  mumie je (jedna, dva, tři, dýně je)

U nás: sochy. Jedno dítě se otočí k ostatním zády a řekne Un dos tre, momia es. Když se otočí, ostatní za ním musí stát „jako sochy“. Kdo se pohne, vypadne, kdo poslední zůstane, hraje znovu.

vložil/a | rubrika: ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.