Knihy pro děti

Malé děti a cizí jazyky

(článek, kde najdete užitečné rady a návody, jak na to s malými dětmi)

Tipy na zajímavé knihy v angličtině

Tvořivé knihy

Snad cokoliv z nakladatelství Usborne Vás nezklame, tyhle knihy se dají sehnat ve všech světových jazycích i v češtině. Děti mají stříhat, vystřihovat, domalovávat a často prostě jen čmárat (to se zvlášť hodí pro děti, které potřebují uvolňovací cviky na ruku). Vítejte ve světě kouzelných rostlin, roztodivných zvířat, malebných domečků, imaginárních měst, ale také futuristických robotů a strašidel.

Zajímavé knihy s příběhem

The Cave Baby je příběh o „jeskynním“ chlapci plný pravěkých dobrodružství. Které dítě by nechtělo jezdit na mamutovi a moct kdykoliv si něco namalovat na stěnu jeskyně? Druhá kniha The snorgh and the sailor je příběh o jednom takovém zvláštním přátelství a o cestě, kterou spolu dva přátelé podniknou. Na ostrov snorghů – tvorů, kteří žijí trochu nudným životem a HLAVNĚ nemají rádi dobrodružství – přijíždí námořník a trochu to tam převrátí vzhůru nohama. Svým vyprávěním o exotických zemích způsobí, že jeden snorgh začíná toužit po dobrodružství.

…a kniha o jedné tajemné cestě. Nemusíte umět anglicky Vy ani Vaše dítě. Protože celý příběh je vyprávěn jen obrazem.

Knihy Petra Síse

Knihy původem českého výtvarníky se budou líbit i dětem i dospělým.

Tipy na knihy pro děti ve francouzštině

Balthazar

Edice tvořivých knížek pro děti z francouzského nakladatelství Hatier se opírá o principy Montessori pedagogiky. Sérií knih provází postavička Balthazar a jeho kamarád Pepin. Pro práci s dětmi jsou fantastické tři pracovní sešity (rozdělené voyage, nature, activité), které jsou určeny dětem od tří do šesti let. Každopádně ty úkoly jsou tak zajímavé, že se tím zabaví i děti mladší či starší. Mladší děti baví zejména různé vystřihovánky typu: Vystříhej si různé potraviny a nalep na talíř, co máš rád. Vystříhej, co všechno potřebuješ na dovolenou a sbal to do kufru. Nalep mořská zvířata do podmořského světa a horská zvířata na hory apod. Starší děti baví třeba dotváření imaginárních map (vymyslí si jméno země, vlajku, jak se jmenují řeky, kde postaví města, továrny…) nebo lepit zvířata na mapu světa podle toho, na kterém kontinentu žijí.

Kromě těchto pracovních sešitů vydal Hatier pohádky s Balthazarem a abecedu s Balthazarem.

Květa Pacovská

Ve světě jsou hodně oblíbené knihy pro děti od české výtvarnice Květy Pacovské , a to zejména kniha Couleurs du jour a Abeceda. Jsou to knihy interaktivní – rozkládací, plné roztodivných tvarů a povrchů. Zvláštností těchto knih je, že se dají celé rozložit – Kniha Couleurs du jour je v rozložené podobě dlouhá deset metrů.

Pro holčičky i jejich maminky…

Vizuálně nádherná a moc vtipná knížka o ztracených a zapomenutých princeznách. Vaše dcera si může vybrat, jestli bude princeznou Eskymačkou, princeznou Indiánkou nebo třeba princeznou Cikánkou. Knížka vyšla ve francouzštině, němčině, italštině a angličtině. Pokud Vás tradiční pohádky o princeznách trochu štvou nebo už jich prostě máte dost, tohle je knížka přesně pro Vás.

——————————————————————————————————————————————————

O jaký jazyk se dále zajímáte?

ALBÁNŠTINA
ARMÉNŠTINA
ARUMUNŠTINA
FRANCOUZŠTINA
HOLANDŠTINA
INDONÉŠTINA
ITALŠTINA
LITEVŠTINA
MAĎARŠTINA
MAKEDONŠTINA
NORŠTINA
OKCITÁNŠTINA
POLŠTINA
ROMŠTINA
RUMUNŠTINA
ŘEČTINA
SANSKRT
SLOVINŠTINA
ŠPANĚLŠTINA
ŠVÉDŠTINA
TUREČTINA

Nejčtenější příspěvky

Jakým typem inteligence jste nadáni a jak to využít při studiu jazyků?

Problém věčných začátečníků

Jak překonat strach mluvit

Jak dát o sobě světu vědět

Jazyky a práce v cestovním ruchu

Jak se stát soudním tlumočníkem

Seriály a cizí jazyky

FACEBOOK – Držte krok s novinkami z Jazykového koutku

vložil/a | rubrika: ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.