Angličtina – tipy a odkazy

Klasika

Stránky, které asi znáte, ale malé opáčko není nikdy na škodu:

http://www.helpforenglish.cz/

http://breakingnewsenglish.com/

http://www.bbc.co.uk/

IMG_1775

Články

Na Lingua.ly si volíte články podle obtížnosti a podle klíčových slov, která Vás zajímají.

Test Your Vocabulary

Na stránkách Test Your Vocabulary si můžete otestovat slovní zásobu. Pokud se budete na stránky pravidelně vracet, uvidíte jaký pokrok v angličtině děláte!

Pokud jste hraví

Zkuste DuoLingo, aplikaci, která Vás učí formou hry. Pokud máte rádi prostředí her, bodování, postup, zkuste to.

Pokud máte rádi písničky

Tak určitě oceníte tento web LyricsTraining, stačí zvolit jazyk, písničku a kolik slov chcete doplňovat.

Kontrola pravopisu jménem Grammarly

Stojí za to instalovat si do počítače program, který Vám pomůže s anglickým pravopisem. Sama sice nevyznávám tuhle dokonalost v jazyce, ale fakt je, že čas od času člověk potřebuje něco napsat správně – ať už do práce nebo do školy. A od toho je tu Grammarly.

Videa s úkoly

EnglishCentral nabízí stovky kratších videí s úkoly, volíte si podle úrovně – Academic English, Business English, Travel English… A můžete se tu nahrávat a zlepšovat se tak ve své výslovnosti!!!

CinemaLingua se sice trochu platí, ale pokud máte rádi učení s filmem, televizí, videem, stojí to za to. Krátké filmové ukázky si volíte podle obtížnosti. Následují úkoly, souvislosti.

Voice of America – bezvadný podcast, videa do tří úrovní, titulky, co víc si přát…

Ted talks

Pokud neznáte Ted konference, tak jen v rychlosti: Po celém světě se pořádají setkání s tímto názvem, scházejí se lidé, kteří mají co říct a mnohá videa s jejich vystoupeními se pak šíří internetem jako bumerang. Najdete tu ode všeho, ať už Vás zajímá osobnostní rozvoj, rychlé studium jazyka, marketing nebo třeba vzdělávání. Ted talks, to je nespočet témat, prezentovaných často mimořádně zajímavými lidmi, kteří už ve svém oboru hodně dosáhli.

Pozor, na Ted talks snadno vzniká závislost!!!

VÝHODY PRO STUDENTA ANGLIČTINY: Vystoupení jsou časově omezená, takže si je můžete pěkně dávkovat. Často jsou vystoupení vtipná, baví se publikum i Vy. Navíc se snadno vyhledávají Vaše oblíbená témata nebo to, co Vás zrovna zajímá (stačí na youtube zadat ted talks a cokoliv – jméno řečníka, téma)

RADA NA ZÁVĚR: Pokud ještě nemáte v angličtině příliš vysokou úroveň, hledejte rozhodně témata, o kterých už toho hodně víte i v češtině. Často také přednáší cizinci v angličtině, takže jejich angličtina pro Vás může být srozumitelnější než angličtina rodilých mluvčích.


vložil/a | rubrika: ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.