Řečtina – kde studovat na internetu

  1. Stáhněte si poslechy k základním tématům jako je návštěva lékaře nebo cestování a nakupování. Na německých stránkách GoetheVerlag (nebojte se, mluví anglicky a česky) najdete řecké poslechy k stovce témat.
  2. Skvělá videa pro začátečníky a mírně pokročilé najdete na stránce YouTube kanálu Easy Greek i s titulky v řečtině a angličtině.
  3. Nevíte si rady s časováním sloves? Zkuste Verbix.
  4. Nevíte, jak se co vyslovuje a chcete si poslechnout víc rodilých mluvčí a porovnat je? Na stránce Forvo najdete několik tisíc řeckých slov vyslovených rodilými mluvčími.
  5. Znáte Babadum? Jednoduchá hra, díky které se naučíte až 1500 slov.
  6. Učíte se rádi formou hry? Zkuste Duolingo – připravte se ale, že řečtinu tu zatím najdete pouze přes angličtinu.
  7. Jste na sociálních sítích jako doma? Staňte se členy studijní skupiny Řecko a řečtina
  8. Posloucháte rádi rádio? Moje oblíbené je soluňské Κοσμοράδιο – kombinace řecké hudby, krátké zprávy, pořady spíš odlehčené (žádné politické debaty tu nečekejte). Stačí kliknout na listen live a máte doma kousek Řecka.
  9. Rádi poznáváte různé kouty Řecka? Od zapadlých horských vesniček až po malebné ostrovy? Mrkněte na 60 λεπτά Ελλάδα (něco jako Řecko v šedesáti minutách). Každý díl je o jiném regionu Řecka, obsahuje také rozhovory s místními umělci, s rybáři, hoteliéry apod. 
  10. Ještě nejste členy mé virtuální třídy Řečtina začátečníci na Quizletu? Je čas to napravit, protože učení slovíček je s Quizletem je opravdu velmi rychlé.

vložil/a | rubrika:

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.