Maďarština – kde studovat na internetu

Jednoduchá videa pro začátečníky a mírně pokročilé najdete na kanálu Easy Hungarian. I s titulky v maďarštině a angličtině.

Babadum je zábavná hra, díky které se můžete naučit až 1500 maďarských slov.

Nevíte, jak časovat maďarské sloveso? Nebo jaký sufix připojit v minulém či budoucím čase? Zkuste Verbix.

Učíte se rádi s aplikací Quizlet? Pak mrkněte, co připravili pro studenty na pražské hungaristice (FF UK). Pokud nevíte, co je Quizlet, tak honem nejdřív sem. Další užitečné materiály, které vznikly pro účely volitelného kurzu maďarštiny na FF UK, najdete zde.

Stáhněte si poslechy k základním tématům (návštěva lékaře, cestování, nakupování atd.). Na německých stránkách GoetheVerlag najdete vše česko-maďarsky a navíc velmi přehledně zpracováno. 

Nevíte, jak se co vyslovuje? Chcete si poslechnout víc rodilých mluvčí a porovnat je? Na stránce Forvo najdete několik tisíc maďarských slov vyslovených rodilými mluvčími.

Učíte se rádi formou hry? Zkuste Duolingo – připravte se ale, že maďarštinu tu zatím najdete pouze přes angličtinu.

 

vložil/a | rubrika:

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.