10 věcí, které musíte mít, pokud jste se zamilovali do francouzštiny

Když Vás bere francouzština…

Nákupní lístek na tento týden: 2 putumayo cédéčka, plakát Eiffelovky, fotokniha Provence, Taschen Paris, Amélie z Montmartru, Dobrý ročník…. Ale copak copak? Kdo se nám to tady zamiloval do francouzštiny?

Pro začátek Vám bude stačit:

Nějaké to Putumayo…

Vysvětlovat, co je to Putumayo, je nošení dříví do lesa. Prostě takové pečlivě vybrané hudební mňamky. Můžete vybírat mezi French Café, kolekcí Paris a Vintage France. Já mám nejradši Paris – najdete tu takový pelmel z nouvelle scéne, tedy klasický šanson v podání nastupující generace francouzských hudebníků. V Praze je mají v Bontonu na Václaváku, ale občas se poštěstí třeba i v bazarech Sue Ryder.

Knížka fotografií

Aby se Vám mělo u čeho stýskat, když člověk zrovna nemůže být ve své milované Francii. Nebo když hledáte inspiraci pro svůj byt, ve kterém se chcete cítit, jako kdyby jste právě byli ve své milované Francii. Vyberete si v každém větším knihkupectví.

Pro hravé

Pro hravé děti i dospělé puzzle s tématem Paříž nebo omalovánky s pařížskými motivy. A pozor, stylové omalovánky teď letí jako relax. Probarvěte se do pohody. Podobné blbinky mívají často v knihkupectví Francouzského institutu ve Štěpánské. Je tam totiž nadšená knihkupkyně, která ráda bere trochu alternativní věci.

Cokoliv vintage

A ještě lépe – s vintage Eiffelovkou. Zápisníky, plakáty, obrázky… Zkuste zadat na Fleru pár klíčových slov a nevyjde Vás to tak draho.

Průvodce Paříží

Samozřejmě stylového – tedy takového, který představí ty nejlepší podniky a obchody. Když jsem ho sháněla, tak v Praze nikde nebyl k mání. Nakonec jsem ho musela objednat přes Amazon.

Filmy

A na závěr tipy na několik filmů. Dobrý ročník a Amélii z Montmartru asi přeskočíme, protože to přece každý zná, že? Tak honem honem něco, co každý hned tak nezná… Už to mám! Co třeba Paris s Juliette Binoche? Že to taky znáte? No tak pak už vážně nevím..

A pro fajnšmekry:

 

vložil/a | rubrika: , , ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.