Jak se učí italsky Lenka

Existuje typ studentů, kterým přezdívám „lepič/ střihač“. Jistě je znáte, jsou to lidé, kteří dobrovolně tráví čas lepením alb, vedou si sešity s výstřižky, prostě všichni ti, bez nichž by obchody s výtvarnými potřebami zely prázdnotou.

A mezi ně patří i moje studentka Lenka. Lenka pracuje v bance a ke mně chodí na italštinu. Když mi jednoho dne ukázala, jak se učí slovíčka, neváhala jsem ani chvilku a poprosila ji, abych to vše mohla zveřejnit v Jazykovém koutku.

Tohle je obyčejný (a český) katalog IKEA:

Světice smlouva_NEW

Do kterého si můžete psát názvy různých předmětů:

Světice smlouva_0001_NEW

Někoho však může inspirovat i k poezii (Neptejte se mě, jestli je to vlastní tvorba nebo si to někde našla :-))

Světice smlouva_0002_NEW

Můžete si tam ale zaznamenávat moudra a reálie:

Světice smlouva_0003_NEW

Nebo prostě hodnotit. Na téhle fotce jsou všechna adjektiva, která Lenku napadla při pohledu na interiér, který se jí příliš nelíbil:

Světice smlouva_0004_NEW

A tady zase všechna slovesa, která ji napadla při pohledu na tuhle zamyšlenou paní:

Světice smlouva_0006_NEW

Takže ať už patříte mezi lepiče/střihače nebo mezi ty, kteří vyhledávají netradiční metody učení, ale třeba i ty, kteří hodně špekulují o pravé a levé mozkové hemisféře, věřím, že se vám tenhle nápad líbí stejně jako mně.

 
vložil/a | rubrika: , , , , ,

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.