Tři novinky z naší dílny

  • Jazykový koutek má svůj kanál na YouTube. Jmenuje se – překvapivě – Jazykový koutek a najdete tu rozhovory o méně obvyklých jazycích. Odstartovali jsme v pátek rozhovorem o makedonštině s překladatelem Draganem Georgievským. V nejbližší době se můžete těšit na arumunštinu, maďarštinu a albánštinu.
  • Pro jazykové nadšence jsem založila novou skupinu na Facebooku, jmenuje se Zavináče a piškoty a je určena výhradně ke sdílení jazykových zajímavostí, etymologií, kalků, false friends a dalších roztomilých zbytečností. Nikdy by mě nenapadlo, že bude mít během prvního dne víc než 400 členů!
  • Na Instagramu startujeme s novým formátem příspěvků (viz ukázka) a budeme rádi, když nás podpoříte a dáte „sledovat“ našemu profilu Jazykový koutek. A ne, nejedná se o pluralis maiestaticus 🙂 Tohle je totiž společná práce moje a mojí Aničky.

vložil/a | rubrika:

Jazykový zpravodaj

Baví vás jazyky stejně jako mě? Líbí se vám články v Jazykovém koutku? Pokud zadáte svoji e-mailovou adresu, můžeme zůstat v kontaktu a já vám vždy jednou týdně pošlu novinky ze světa jazyků – nové články na blogu, jazykové zajímavosti nebo tipy na zábavnější a efektivnější učení. Také se dozvíte o akcích, které nezveřejňuji na webu.